Yongo logo
Onze redactie
Yongo Expert
Baby geboren? Dan verras je de ouders en hun nieuwe spruit graag met een tof geschenk. In theorie is het natuurlijk de attentie die telt. Al blijkt de drang naar originaliteit de gulle gever wel eens parten te spelen. “Hoezo, een fout cadeau bestaat toch niet?”, denk je nu misschien. Deze ouders ondervonden het tegendeel! Benieuwd naar het foutste geboortecadeau dat zij ontvingen? 
Lena, mama van Marie (4 maanden)

“Pastelroze kleertjes. Mijn babydochter hoeft er niet uit te zien als een marshmallow.”

Karlien, mama van Vic en Matti (8 maanden)

“Sommige mensen vonden het een goed idee om outfits dubbel aan te kopen, zodat mijn tweeling er identiek uit zou zien. Meer dan eens kreeg ik dus niet één lelijk broekje, maar twéé tegelijk!”

Veerle, mama van Sofie (22)

“Van een oudtante kreeg ik zelfgebreide babykleedjes. Niet alleen waren ze spuuglelijk, mijn baby kreeg er bovendien uitslag van.”

Marjan, mama van Nina (8 maanden)

“Ik kreeg een close-up foto van mijn kind … in ’t groot geprint … op een tv-dekentje. Ai caramba.”

Tine, mama van Sam (3) en Luka (1)

“Ik werd te pas en te onpas bestookt met goedbedoeld advies. Door familie, collega’s, de bakkersvrouw,… en ze spreken elkaar constant tegen. Heel irritant! Toen een wildvreemde aan de kassa haar proefondervindelijke tips tegen tepelkloven uit de doeken begon te doen, was voor mij de maat vol. Ik heb een plotse aanval van misselijkheid geveinsd en ben er vandoor gegaan.”

Annie, mama van Isa (3)

“Ik kreeg een schilderijtje met daarop de naam en geboortedatum van mijn dochtertje. Creatief en lief, dat wel. Alleen was het de verkeerde datum…”

Katleen, mama van Fran (4) en Lisa (8 maanden)

“Wij werden zowat doodgegooid met knuffeldieren.”

Emilie, mama van Seb (4)

“Een voedingsbh. Tenzij je mét de nieuwe mama in het pashokje staat, is er geen enkele kans dat je de juiste koopt. Als je denkt dat dàt een geschenk is waarmee je de kersverse moeder pleziert, geef dan een cadeaubon zodat ze zelf kan passen en kiezen.”

Fréderic, papa van Matteo (3 maanden)

“Mijn schoonmoeder schonk ons een berg aan decoratieve spullen voor de babykamer, waaronder een set kaarsenhouders. Ik denk alleen niet dat we vaak kaarsen in de babykamer zullen branden…”

Sylvie, mama van Luca (12) en Olivia (10)

“Van collega’s kreeg ik een giga-teddybeer van meer dan een meter hoog. Bereleuk, maar dat beest verhuisde heel snel naar Opnieuw & Co.”

Kathleen, mama van Jelte (3) en Tobias (1)

“Een fles wijn. Wie geeft er nu alcohol cadeau aan een vrouw die borstvoeding geeft!?”

Tom, papa van Marcel (4) en Leon (2)

“Wij kregen een ‘fopkaartje’ toegestuurd bij wijze van felicitatie. Zodra je de kaart opent, krijg je drie (DRIE!) uur lang gehuil te horen. Alsof nieuwe ouders nog niet genoeg gehuil moeten doorstaan! En die kaart bleek moeilijk kapot te maken…”

Katrien, mama van Oona (1)

“Van een nicht kreeg ik warmtecompressen voor je borsten. Dat vond ik op zich al redelijk gênant want ik ben helemaal niet ‘close’ met haar. Maar toen volgde ook nog het verhaal over dat de compressen niet te lang in de microgolf mogen want dat ze daar zelf een derdegraads tepelbrandwonde aan overgehouden had. Ook de verdere details had ze me mogen besparen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat die compressen nog best nuttig waren, maar toch.”

Zo vermijd je foute geboortecadeaus

Geen zin om met foute babykleertjes, levensgrote teddyberen of andere weinig geslaagde originele geschenken verrast te worden? Leg dan een geboortelijstje bij een winkel naar keuze en open een pamperrekening. Zo kan je rekenen op leuke en nuttige geboortecadeaus! Meer inspiratie nodig? Ontdek dan welke geboortecadeaus andere ouders het liefst krijgen!

Ontdek Yongo ! >

keer gedeeld

Lees ook

Waar liggen toekomstige ouders wakker van?
Meer lezen?
Onze redactie
Welk geboortecadeau krijgen ouders het liefst?
Meer lezen?
Onze redactie
Wat kost een baby?
Meer lezen?
Onze redactieMet het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq