Yongo is hét online spaar- en beleggingsplatform voor kinderen en hun supporters. Maar wat betekent dat precies? Voor wie is Yongo? Wat zijn de voordelen? En hoe begin je eraan? We leggen het je stap voor stap uit!

 

Voor wie is Yongo?

Yongo is voor ouders, kinderen, hun familie en vrienden. Yongo is voor iedereen die wil sparen en beleggen voor de toekomst van zijn kind.


Ben je mama of papa?
Als ouder koester je plannen voor je kind. Via Yongo kan jij samen met supporters sparen of beleggen voor de toekomstdromen van je lieveling. Ook ontdekt je kind via de Spaaracademie hoe het verstandig met z’n zakgeld omgaat. Bovendien kom je hier alles te weten over kinderen en geld. Maak snel een account aan en start je Yongo.
Start je Yongo

Ben je grootouder?
Als Oma of Opa wil je meebouwen aan de toekomst van je kleinkind. Je wil alle dromen van je lieveling helpen waarmaken. Als Yongo-supporter kan jij de ouders van je kleinkind uitnodigen om een Yongo te starten en samen te sparen of te beleggen voor jullie oogappel. Maak hieronder een account aan en word supporter.
Word supporter

Ben je familie of vriend(in)?
Als nonkel of tante heb je het beste voor met je oogappel. Om alle dromen van het kind waar te maken, op korte én op lange termijn, komt jouw financiële duwtje in de rug goed van pas. Maak hieronder alvast je account aan.
Word supporter

Wat zijn de kenmerken van Yongo?

1. Gratis gebruik van Yongo

Dankzij deze gratis tool kan je sparen en beleggen met en voor je kinderen. Eén enkele storting van €10 volstaat om te starten met sparen of beleggen voor de toekomst van je kind.

2. Samen met supporters bijdragen

Nodig via Yongo familie en vrienden uit om samen bij te dragen voor de dromen van je kind. Zo geven jullie je oogappel met z’n allen een financieel duwtje in de rug. 

3. Maak evenementen & spaarprojecten aan

Een verjaardag, communie of kerstfeest in ‘t vooruitzicht? Maak via Yongo een evenement aan en nodig supporters uit om samen bij te dragen voor de projecten van je kinderen. 

4. Leren sparen met de spaaracademie van Yongo

Hoeveel geld heb je al? Hoeveel heb ik nog nodig voor die nieuwe fiets of die nieuwe smartphone? Leren plannen, de waarde van geld begrijpen, prioriteiten stellen, ... Via Yongo's spaaracademie leert je kind slim met geld om te gaan.

5. Spaaracademie? Leren sparen op korte termijn

De spaaracademie gaat hand in hand met Yongo Dreams (tak 26). De ouder start Yongo dreams en blijft eigenaar van het geld tot de 18de verjaardag van het kind. De ouder kan het geld afhalen om cadeautjes te kopen.

6. Sparen of beleggen op lange termijn

Sparen kan je kind met Yongo Moon(tak 21), beleggen kan je kind met Yongo Star(tak 23). Jij kan als vertegenwoordiger van je kind in zijn belang een Yongo Star of Moon starten. In elk geval is en blijft je kind eigenaar van de bijdragen. Geef je kind een vliegende start in 15 minuten

 

Een Yongo aanmaken is kinderspel en kan je starten vanuit je luie zetel. Iedere ouder kan voor zijn kind een Yongo opstarten. Het enige wat je nodig hebt de allereerste keer, zijn je identiteitskaart en je kaartlezer of je gsm. 

Maak eerst een account aan via volgende link en ga meteen aan de slag met Yongo!