Yongo logo
Onze redactie
Yongo Expert

Een communiefeest, lentefeest of verjaardagsfeest is vaak een heel gedoe. Je kind kijkt er enorm naar uit, maar als ouder moet je het wel georganiseerd krijgen. Deze 4 zaken worden vaak vergeten of verwaarloosd, maar ze kunnen wel het verschil maken …

1. Een cadeau voor nu

Vaak ben je zo bezig met de organisatie van het feest dat je niet voorbereid bent op de onvermijdelijke vragen van familie en vrienden naar cadeautips. 1001 nutteloze cadeautjes wil je liever niet in huis, dus denk eerst goed na met je kind over de cadeaus die het écht wil. Een weekendje Disneyland Parijs, een spelconsole, … alles is mogelijk. Vraag dan aan familie en vrienden om bij te leggen. Je kind zal zeker uitkijken naar dat droomcadeau en dus naar het feest, zeker omdat het mee heeft kunnen kiezen!

4 details die het verschil maken voor een communie- of lentefeest!
2. Een cadeau voor later

Wist je dat 1 Belg op 3* van zo’n feest gebruik maakt om familie en vrienden geld te vragen voor later, bijvoorbeeld voor een e-bike om naar het werk te gaan of een eigen appartementje? Misschien heb je ook zin om dat te doen! Het is in ieder geval beter dan cadeaus die stof liggen te vergaren ergens onderin een kast. Een vooruitzicht dat niet strookt met het redden van onze planeet, waar jongeren steeds gevoeliger voor zijn.

Als je kiest voor deze optie, kan je de klassieke spaarrekeningen met andere oplossingen vergelijken die mogelijks een hoger rendement kunnen opleveren, zoals verzekeringsproducten van tak 21 (spaarverzekering) en tak 23 (beleggingsverzekering).

* CheckMarket-enquête uitgevoerd door Yongo bij 1046 respondenten in 2018

3. De uitnodiging en een save the date

Op tijd een uitnodiging versturen (3 à 4 weken voor het feest) en daarna nog een herinnering kan heel wat ontgoochelingen vermijden op de dag van het feest. Meter of peter die ontbreken of een van de beste vriendjes, dat wil je je kind niet aandoen. Uiteraard heb je al heel wat anders te doen, daarom kan je gratis deze leuke save the date downloaden, die je via mail kan rondsturen naar de genodigden.

4. De bedankjes

Het is altijd een goed idee om de aanwezigen op het feest nadien een bedankje te sturen. Ze zullen dat zeker waarderen. Idealiter doet je kind dat. Een dankwoordje voor hun aanwezigheid en hun bijdrage aan de cadeaus, eventueel met een foto erbij van de dag zelf en dat in een mail, meer moet het niet zijn. Je hoeft geen geld te spenderen aan het afdrukken van kaartjes of foto’s die vroeg of laat toch in de vuilbak zullen belanden.

Recente artikels

7 tips voor een goedkoper communie- of lentefeest
Meer lezen?
Onze redactie
Van kind naar jong volwassene via de plechtige communie of groot lentefeest
Meer lezen?
Onze redactie
Welk cadeau geef je voor een communiefeest of lentefeest?
Meer lezen?
Onze redactie


Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Yongo is een platform van AG Insurance dat individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21 met gegarandeerde rentevoet) en Yongo Star (tak 23 waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen) voorstelt, en Yongo Dreams (kapitalisatieverrichting tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance en worden eventueel verkocht door je tussenpersoon. Ze zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, de informatiedocumenten en de beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product.

Alle klachten m.b.t. de producten, kan je overmaken aan AG Insurance nv, Dienst Klachtenbeheer customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53 te B-1000 Brussel. Als de oplossing die AG Insurance voorstelt geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen info@ombudsman.as - Tel. 02 547 58 71 – Fax 02 547 59 75); Meeussquare 35 te B-1000 Brussel.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq