Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert

Een communiefeest, lentefeest of verjaardagsfeest is vaak een heel gedoe. Je kind kijkt er enorm naar uit, maar als ouder moet je het wel georganiseerd krijgen. Deze 4 zaken worden vaak vergeten of verwaarloosd, maar ze kunnen wel het verschil maken …

1. Echt nuttige cadeaus 

Vaak ben je zo bezig met de organisatie van het feest dat je niet voorbereid bent op de onvermijdelijke vragen van familie en vrienden naar cadeautips. 1001 nutteloze cadeautjes wil je liever niet in huis, dus denk eerst goed na met je kind over de cadeaus die het écht wil. Een weekendje Disneyland Parijs, een spelconsole, … alles is mogelijk. Vraag dan aan familie en vrienden om bij te leggen. Je kind zal zeker uitkijken naar dat droomcadeau en dus naar het feest, zeker omdat het mee heeft kunnen kiezen!

4 details die het verschil maken voor een communie of lentefeest
2. Een cadeau voor later

Wist je dat 1 Belg op 3* van zo’n feest gebruik maakt om familie en vrienden geld te vragen voor later, bijvoorbeeld voor een e-bike om naar het werk te gaan of een eigen appartementje? Misschien heb je ook zin om dat te doen! Het is in ieder geval beter dan cadeaus die stof liggen te vergaren ergens onderin een kast. Ben je van plan dit geld ten vroegste binnen 8 jaar te gebruiken? Dan kan je naast de klassieke spaarrekeningen ook andere oplossingen overwegen, zoals verzekeringsproducten van tak 21 (spaarverzekering), die mogelijks een hoger rendement kunnen opleveren.

* CheckMarket-enquête uitgevoerd door Yongo bij 1046 respondenten in 2018

3. De uitnodiging en een save the date

Op tijd een uitnodiging versturen (3 à 4 weken voor het feest) en daarna nog een herinnering kan heel wat ontgoochelingen vermijden op de dag van het feest. Meter of peter die ontbreken of een van de beste vriendjes, dat wil je je kind niet aandoen. Uiteraard heb je al heel wat anders te doen, daarom kan je gratis deze leuke save the date downloaden, die je via mail kan rondsturen naar de genodigden.

4. De bedankjes

Het is altijd een goed idee om de aanwezigen op het feest nadien een bedankje te sturen. Ze zullen dat zeker waarderen. Idealiter doet je kind dat. Een dankwoordje voor hun aanwezigheid en hun bijdrage aan de cadeaus, eventueel met een foto erbij van de dag zelf, meer moet dat niet zijn. 

Hoe doe je dat in de praktijk?

Je zou een levensverzekering van Yongo kunnen openen en gebruikmaken van de handige Yongo-app, die speciaal gemaakt is voor kinderen. Maak een geschenkenlijstje, genereer een code en zet die op je uitnodiging. Alle genodigden kunnen dan bijdragen aan het droomcadeau door te surfen naar yongo.be/event en daar de code in te vullen. Je kan ook online een link delen natuurlijk om het nog gemakkelijker te maken! 

En omdat Yongo sparen voor cadeaus combineert met sparen of beleggen voor later, kan je het geld dat teveel is voor de cadeaus, gemakkelijk overzetten. Nog een voordeel van Yongo: je kind kan een bedankje sturen via de Yongo-app naar iedereen die heeft bijgedragen.  

 

Kijk snel hoe Yongo jou kan helpen!

Lees ook:

7 tips voor een goedkoper communie- of lentefeest
Meer lezen?
Het Yongo-team
Van kind naar jong volwassene via de plechtige communie of groot lentefeest
Meer lezen?
Het Yongo-team
Welk cadeau geef je voor een communiefeest of lentefeest?
Meer lezen?
Het Yongo-team


Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq