Yongo logo
Onze redactie
Yongo Expert
De gemiddelde Vlaming besteedt 2.000 euro aan een communiefeest of lentefeest. Bezorg je je zoon of dochter liever een onvergetelijk feest met een lager prijskaartje? Dan komen deze tips goed van pas! 
communiefeest
Tip 1: party onder een partytent

Kies voor een feest thuis en leen of huur een partytent. Zo heb je toch nog een dak boven je hoofd als het weer het laat afweten. Is thuis feesten geen optie? Kies dan voor een zaaltje waar je zelf het eten en drinken kan voorzien om de kosten te drukken.

Tip 2: speel keukenprinses

Ben je een keukenprins(es)? Dan kunnen je kookkunsten je een prijzige traiteur besparen. Anderzijds wil je niet het hele feest missen omdat je achter het fornuis staat. Een koude buffetvorm is ideaal: die kun je vooraf klaarmaken en bevat voor elk wat wils!

Tip 3: entertainment

Voor wat je budget betreft, vermijd onnodige uitgaven voor activiteiten en spelletjes. Vertrouw op je gebruikelijke babysitter of een animator om de kinderen bezig te houden. Bovendien is een "kinderhoekje" met strips, speelgoed en tekenmaterialen ook een echte aanrader! Wat betreft muziek, vraag een familielid of een vriend om dit te regelen. Als je niemand kunt vinden, zal je smartphone of laptop een handige oplossing zijn.

Tip 4: geen feest zonder versiering

Steek je handen uit de mouwen en knutsel zelf de decoratie! Speur Pinterest en Google af naar inspiratie en ga aan de slag met gekleurd papier, stiften, ballonnen, … Wedden dat het feestvarken (en de rest van het gezin) met plezier meehelpt?

Tip 5: knip de kapperskosten uit je begroting

Wil je zoon of dochter een kapsel met een hoge wow-factor? Met een beetje handigheid en met dank aan Youtube heb je dat na een paar keer oefenen in de vingers. Oohs en aahs gegarandeerd. Hup, kosten voor de kapper uitgespaard!

Tip 6: communiekaartjes

Wil je een knappe foto van je zoon of dochter op het kaartje maar besteed je liever geen budget aan een beroepsfotograaf? Vraag dan een fotografiestudent, een oom met goeie camera of een handige buurman om hulp. Google enkele basistips voor mooiere foto’s en ga zelf aan de slag. Een toffe setting en de feestkledij maken het plaatje compleet!

Tip 7: het allerleukste cadeau

Tijdens het communie- of lentefeest wordt je zoon of dochter overladen met cadeautjes. Maar wat vindt hij of zij écht leuk? Eén groot cadeau is vaak veel leuker dan verschillende kleinere prullen. Bespreek met je kind waarvoor hij of zij wil sparen. Een fiets, een verblijf in Disneyland, een spelconsole? Open een Yongo-account en voeg de wensen van je kindje toe. Zo kunnen gasten samenleggen voor een écht bruikbaar en gewenst cadeau!

Maak je cadeaulijst >

Recente artikels

Hoeveel kost een communiefeest of lentefeest?
Meer lezen?
Onze redactie
Hoe vermijd je dat kinderen hun spaargeld opsouperen voor ze afstuderen?
Meer lezen?
Silke De Valck
Hoe belangrijk is het om mijn kind te leren sparen?
Meer lezen?
Marijke BisschopMet het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq