Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert
Een baby geboren? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een leuk cadeau voor de ouders en het baby’tje. We horen vaak dat het “de intentie” is die telt. Is dat écht zo? Ouders denken daar blijkbaar anders over! Ontdek hier de slechtste geboortecadeaus!
Wat de ouders denken
Lena, mama van Marie (4 maanden)


Pastelroze kleertjes. Mijn babydochter hoeft er niet uit te zien als een marshmallow.”

Karlien, mama van Vic en Matti (8 maanden)

“Sommige mensen vonden het een goed idee om outfits dubbel aan te kopen, zodat mijn tweeling er identiek uit zou zien. Meer dan eens kreeg ik dus niet één lelijk broekje, maar twéé tegelijk!”

Veerle, mama van Sofie (2 jaar)

“Van een oudtante kreeg ik zelfgebreide babykleedjes. Niet alleen waren ze spuuglelijk, mijn baby kreeg er bovendien uitslag van.”

Marjan, mama van Nina (8 maanden)


“Ik kreeg een close-up foto van mijn kind … in ’t groot geprint … op een tv-dekentje. Ai caramba.”

Tine, mama van Sam (3 jaar) en Luka (1 jaar)

“Ik werd te pas en te onpas bestookt met goedbedoeld advies. Door familie, collega’s, de bakkersvrouw,… en ze spreken elkaar constant tegen. Heel irritant! Toen een wildvreemde aan de kassa haar proefondervindelijke tips tegen tepelkloven uit de doeken begon te doen, was voor mij de maat vol. Ik heb een plotse aanval van misselijkheid geveinsd en ben er vandoor gegaan.”

Annie, mama van Isa (3 jaar)

“Ik kreeg een schilderijtje met daarop de naam en geboortedatum van mijn dochtertje. Creatief en lief, dat wel. Alleen was het de verkeerde datum…”

Katleen, mama van Fran (4 jaar) en Lisa (8 maanden)

“Wij werden zowat doodgegooid met knuffeldieren.”

Fréderic, papa van Matteo (3 maanden)

“Mijn schoonmoeder schonk ons een berg aan decoratieve spullen voor de babykamer, waaronder een set kaarsenhouders. Ik denk alleen niet dat we vaak kaarsen in de babykamer zullen branden…”

Katrien, mama van Oona (1 jaar)

“Van een nicht kreeg ik warmtecompressen voor je borsten. Dat vond ik op zich al redelijk gênant want ik ben helemaal niet ‘close’ met haar. Maar toen volgde ook nog het verhaal over dat de compressen niet te lang in de microgolf mogen want dat ze daar zelf een derdegraads tepelbrandwonde aan overgehouden had. Ook de verdere details had ze me mogen besparen. Achteraf gezien moet ik toegeven dat die compressen nog best nuttig waren, maar toch.”

Hoe onnodige cadeaus voorkomen?

Wil jij ook een hoop knuffelberen, te kleine kleren en nutteloze cadeaus vermijden? Open dan een Yongo Dreams als pamperrekening! Een bedje of een wandelwagen nodig? Nodig familie en vrienden uit en deel je verlanglijstje met hen. Zo kunnen ze eenvoudig een centje storten voor je baby. Iedereen is direct op de hoogte en kan je helpen sparen om zo het allerbeste te voorzien voor jouw kleine schat! Bij gebrek aan inspiratie? Ontdek de favoriete geschenken van ouders!

 

Zodra je een account hebt aangemaakt voor je kindje, kan je ook op langere termijn sparen of beleggen, door een Yongo Moon (sparen) of een Yongo Star (beleggen) toe te voegen. De ideale manier om de financiële toekomst van je kind voor te bereiden!

Maak een account voor je baby >

Lees ook:

Waar liggen toekomstige ouders wakker van?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Welk geboortecadeau krijgen ouders het liefst?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Wat kost een baby?
Meer lezen?
Het Yongo-teamMet het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq