Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert
Ontspanning voor kinderen, adolescenten… én ouders.
Rust voor iedereen

Zomerkampen bieden jongeren de kans om een fantastische ervaring te beleven terwijl ouders even kunnen uitblazen zonder zich zorgen te moeten maken.

Vanaf welke leeftijd?

Er zijn zomerkampen voor alle leeftijden, zelfs voor de allerkleinsten. Het is natuurlijk de vraag of je jonge spruit enkele dagen zonder mama of papa kan… en omgekeerd. Kinderen vanaf 4 jaar zijn meestal niet langer dan 3 nachten weg van huis. Vanaf 6 jaar bouw je hun verblijf het best geleidelijk aan op. Oudere jongeren tot 18 jaar kunnen kiezen voor een avontuur van 5 dagen tot 3 weken.

Welke type verblijf?

Er bestaat een ruime waaier aan jeugdkampen (natuur-, pony-, surf-, archeologiekamp, …) en formules (vast verblijf in tenten of gebouwen, trektochten of verblijven in het buitenland). Kortom, er is voor elk wat wils. Naast de mooie herinneringen die ze eraan overhouden, kunnen je kleine avonturiers tijdens een zomerkamp al spelend hun sociale vaardigheden en zelfstandigheid ontwikkelen, zonder het toeziend oog van mama of papa.

Het verschil tussen speelpleinen en jeugdkampen?

Tijdens de vakantie bieden speelpleinen van ’s morgens tot ’s avonds opvang voor kinderen. Nadat ze zich volop hebben uitgeleefd, keren de deugnieten aan het einde van de dag telkens weer naar huis. Kinderen die op kamp gaan, vertoeven en slapen gedurende meerdere dagen buitenshuis. Met andere woorden, totale rust!

Hoeveel kost een jeugdkamp?

De prijs hangt af van de leeftijd van je kind, de bestemming, de duur, het vervoer, de accommodatie of de activiteiten. Reken alvast tussen 300 en 600 euro per week voor één kind.
Goed om te weten: ziekenfondsen organiseren jeugdkampen aan heel scherpe prijzen, die ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn!

Voor een geslaagd jeugdkamp ...

- Neem contact op met je ziekenfonds, je gemeente, Sport Vlaanderen of met AFYA, de sportieve jeugddienst van de Gezinsbond.

- Let erop dat:
- de gekozen vereniging erkend wordt door Kind en Gezin
- de organisatoren een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering hebben onderschreven
- de jeugdleiders een brevet hebben
- de vermelde prijs all-in is (geen optionele uitstapjes of activiteiten)
- je de verantwoordelijken indien nodig kunt bereiken

- Reserveer op tijd!Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq