Yongo logo
Onze redactie
Yongo Expert
Een eerste communie, lentefeest, plechtige communie of feest voor de vrijzinnige jeugd… de jacht naar een geschikt communie cadeau is weer geopend. Moet je echt iets fysieks kunnen afgeven? Of kan je een steentje bijdragen aan een groter (en vaak duurder) cadeau? Tips voor ouders en supporters om hier efficiënt mee om te gaan.
Communiefeest
De meest populaire communie cadeaus

Multimedia en elektronica scoren ook altijd goed: een spelconsole, smartphone, computer of tablet zijn steeds populair.

Klassiekers zoals een fiets en een skateboard staan ook in de top 10. Net als meer hippe ‘transportmiddelen’ zoals een hoover board en een space scooter (lees: hippe step). 

En als het kind niet weet wat vragen, of jij niet weet wat geven, dan blijft geld geven een makkelijke keuze.

Het geschikte communie cadeau
Afhankelijk van de leeftijd

Denk eerst na over de leeftijd van het feestbeest voordat je impulsief een geschenk koopt. Als meter of peter denk je te scoren met die nieuwste smartphone. Maar bij een eerste communie of lentefeest is je mete- of petekind 6 à 7 jaar. Een smartphone op deze leeftijd is nog wat vroeg. Vraag je ook af hoe de ouders staan tegenover andere multimedia of elektronica zoals bijvoorbeeld een spelconsole. Stem dus eerst met hen af.

Op de leeftijd van 12 jaar wordt de plechtige communie gevierd of is er een feest voor de vrijzinnige jeugd. Op deze leeftijd staat de poort naar de puberteit open. Een cadeau kopen dat niet op de wenslijst van de puber staat, is met vuur spelen. Het is erop, of eronder.  En de opmerking “zeg, ik ben geen klein kind meer hoor” probeer je liever te vermijden.

 

Denk vooruit

De hobby(‘s) van je kind, een zomerkamp of skivakantie…allemaal inspiratie om een nuttige wenslijst op te maken.

De hobby(‘s) van je kind kosten je geld (lidmaatschap, basisuitrusting, …) dus leuke extra’s (de outfit van zijn of haar sportheld, die coole racket of hockeystick, een hippe rijbroek) zijn ideale geschenken om te vragen. Net als een nieuwe skihelm of –bril voor de volgende skivakantie. En wil je kind in de zomer graag naar een duurder kamp in het buitenland, dan is een extra centje mooi meegenomen.

Kijk dus zeker eens vooruit. Handig als je kind niet goed weet wat vragen. Bovendien vermijd je zo nutteloze cadeaus.

 

Samenleggen voor een cadeau

Voor deze feesten vragen kinderen al eens duurdere zaken; zaken die ze met hun zakgeld niet zelf kunnen betalen. En laten we eerlijk zijn: zaken waarvoor ook ouders vaak een centje opzij moeten zetten.

Dit zijn dus ideale momenten om samen te leggen voor een grotere aankoop zoals bijvoorbeeld een fiets, een bureau, de nieuwste smartphone, een spelconsole, een laptop, een uitstap naar Disneyland, …

Een win-win-win situatie: het feestvarken is blij met het cadeau, de ouders zijn tevreden dat ze hun kind dit kunnen gunnen, en familie en vrienden kunnen bijdragen aan een nuttig geschenk dat het kind echt graag heeft.

 

Investeren in de toekomst

De kinderen hebben al heel wat geschenken gekregen afgelopen eindejaar periode. Hun verjaardag is al geweest of komt er binnenkort weer aan. Soms is het gewoon te veel: kinderen weten niet meer wat vragen, speelgoed blijft onaangeroerd liggen in de kast, … zonde.

Waarom zou je (een deel van) het budget dat je voorziet voor een cadeau niet eens investeren in de toekomst van het kind? Zo geef je hem of haar, eens volwassen, een duwtje in de rug voor bijvoorbeeld de studies, de aankoop van een appartement of huis, … kortom een hulp tijdens de eerste stappen naar een zelfstandig leven. Alle beetjes kunnen helpen.

Hoe pak je dit aan ?

Via het handige en digitale platform van Yongo pak je dit efficiënt en georganiseerd aan. Op deze manier kan je sparen en beleggen voor de toekomst van je kind. Maar je kan ook sparen voor doelen op korte termijn zoals cadeaus voor zijn of haar communie- of lentefeest:

    - Samen met je kind stel je een lijst van cadeaus op.

    - Maak in het platform een event aan (het communie- of lentefeest van je kind) en koppel hier de geschenken aan die je kind graag zou krijgen.

    - Nodig de supporters (grootouders, meter, peter, vrienden) uit op je Yongo zodat ze kunnen kijken waarmee ze jouw kind een plezier kunnen doen. Ze kiezen dan zelf of ze een centje bijdragen voor een bepaald geschenk, of ze een steentje willen bijdragen voor de toekomst van je kind of beide.

Benieuwd? Lees dan hoe je met Yongo samen kan sparen voor een geslaagd communie- of lente feest.

 

Ontdek Yongo ! >

 

Recente artikels

7 tips voor een goedkoper communie- of lentefeest
Meer lezen?
Onze redactie
Hoe vermijden dat jouw kind nutteloze kerstcadeaus krijgt?
Meer lezen?
Onze redactie
Hoeveel kost een communiefeest of lentefeest?
Meer lezen?
Onze redactie


Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq