Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert
Peters en meters verwennen hun petekind vaak met speelgoed, kledij en leuke uitstapjes. Maar meer en meer peters en meters sparen ook voor de toekomst van hun petekind. Hoe pak je dit aan?
Peter en petekind

Het moment waarop je gevraagd wordt om peter of meter te worden…onbetaalbaar. Trots en fier ben je omdat je een belangrijke plaats krijgt in het leven van dat schattig baby’tje. En als peter of meter sta je mee te blinken op het geboortekaartje.

In het begin verwen je die kleine ukkepuk met speelgoed en schattige outfits. En ben je de geknipte oppas als de ouders samen willen genieten van wat quality-time en vooral…rust.

Wanneer je petekind wat ouder wordt, kan je scoren met uitstapjes naar een speeltuin, een show van hun favoriete tv-figuur of een pretpark. Actieve peters en meters gezocht dus.

Meer betrokken

 

Vroeger was het de traditie dat de grootouders of oudere nonkels en tantes gekozen werden als peter en meter. De vorige generatie passeren werd je niet in dank afgenomen. Terwijl grootouders al een exclusieve band hebben met hun kleinkinderen.

Al een hele tijd kiezen ouders meer voor mensen van hun eigen generatie of zelfs jonger. Broers of zussen zijn heel populair maar ook mensen uit de vriendenkring komen meer en meer in beeld. Of er nu een familiale band is of niet: de peters en meters van nu zijn vaak goede vrienden van de ouders en meer betrokken in hun privéleven. Hierdoor zijn er ook veel contactmomenten met de petekinderen.

Dit wordt nog versterkt door de mogelijkheden via sociale media. Zoek via Facebook of Instagram eens op #godchild, #godmother en #godfather en je ziet dat het leeft. De peters en meters tonen hun fierheid online.

Nieuwe trend: sparen voor de toekomst van je petekind

 

Echt nieuw is het natuurlijk niet. De peters en meters van vroeger, die meestal oudere familieleden waren, spaarden ook al voor hun petekinderen. Ergens logisch want het was familie.

Maar meer en meer ‘nieuwe’ peters en meters sparen ook voor de toekomst van hun petekinderen. Terwijl dit niet altijd directe familieleden zijn, of jonge familieleden (al dan niet met eigen kinderen) die zelf nog hun financiële toekomst aan het opbouwen zijn. Toch willen ze al een steentje bijdragen aan de toekomst van hun petekind. Ze doen dus meer alleen op de traditionele momenten zoals de verjaardag, communie, Nieuwjaar, … een cadeau of centje geven.

Hoe bouw je mee aan de toekomst van je petekind?

 

Een centje bijdragen aan de toekomst van je petekind kan op verschillende manieren. Maar wat als je jouw financiële inspanningen kan combineren met die van de ouders van je petekind?

Via een digitaal platform zoals Yongo kan je samen zorgen voor de toekomst van je oogappel en op het moment dat jij wil:

- Online een zakcentje geven.
- Zien voor welke projecten je petekind aan het sparen is om hem of haar zo een duwtje in de rug te geven (en zo vermijd je bovendien nutteloze cadeaus).
- Een centje opzij zetten voor later als je petekind volwassen is.

Een handige en digitale manier om de krachten te bundelen.

Ben je binnenkort als peter of meter eregast op een communie- of lentefeest? Lees dan onze tips voor een perfect cadeau voor je petekind.

 

Sparen voor je petekind >

Lees ook:

Hoeveel sparen ouders voor hun kind?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Hoe spaar je samen voor de hobby van je kind ?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Deze mama spaart voor haar dochter met Yongo
Meer lezen?
Het Yongo-team


Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq