Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert
Sparen voor je toekomstige baby: het lijkt momenteel een ver-van-mijn-bed-show. Maar de realiteit is anders: kleine kindjes worden snel groot en vragen, naast veel liefde, ook een financiële inspanning van je. Het goede nieuws: als je dit op voorhand weet, dan kan je je hierop voorbereiden.
Toekomstige baby

Je bent zwanger, telt af naar de dag waarop je kleine spruit op de wereld komt en je hem of haar in je armen kan nemen, ... fantastisch toch! Droom je ook al over je kindje en hoe jullie toekomst samen zal zijn? Van schattige baby naar peuter, kleuter, puber tot (jong) volwassene: een reis waar jij met veel liefde en ook financieel aan meehelpt.

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Je partner, familie en vrienden staan je bij met raad en daad, hulp en advies. En ook op financieel gebied: cadeautjes van de geboortelijst of andere belangrijke momenten, een centje bij de nieuwjaarsbrief, een ‘zondag’ bij oma en opa, … Ze sparen zelfs mee voor later zodat je zoon of dochter kan rekenen op een startkapitaaltje.

Verstandig om op tijd te beginnen sparen voor je kind: samen, voor nu en later, en op ieder zijn tempo. Want alle beetjes helpen.

In verwachting van een eerste kindje

 

Bij een eerste kindje is alles nog nieuw en heb je verschillende zaken nodig: van kleine tot grote aankopen. Superschattig maar onvermijdelijk: een baby kost geld.

De traditionele geboortelijst is dan ook goed gevuld met allerlei nuttige en schattige zaken. Dit blijft nog altijd een goede manier om goedbedoelde maar nutteloze cadeaus te vermijden: de zoveelste knuffel of kleertjes waar je baby super snel uitgroeit.

Naast een geboortelijst zet je ook een pamperrekening op het geboortekaartje en op de uitnodiging voor de babyborrel. Handig voor de mensen die graag gewoon een centje geven. Want op een geboortelijst staan zaken die te duur zijn om alleen te kopen en ‘goedkopere’ cadeaus zijn soms snel weg. Een cadeaubon geven doet niet iedereen graag en is ook voor jou niet altijd handig als ze van verschillende winkels komen.

Handiger dus als je de geboortelijst en pamperrekening kan combineren. Dit doe je via het digitaal platform Yongo: maak een event zoals ‘geboorte’ of ‘babyborrel’ aan, zet hieronder spaarprojecten zoals een buggy, slaapkamer of autostoel en nodig familie en vrienden uit op je Yongo. Een win-win situatie: voor je familie en vrienden wordt het concreter doordat ze weten waarvoor ze een centje bijdragen en jij krijgt de cadeaus die je graag wil voor je baby.

In verwachting van een volgend kindje

 

Als je een volgend kindje krijgt, dan heb je de praktische en duurdere zaken al: een buggy, babypark, babybedje, verzorgingstafel, speelmat, …

Het is dan wat moeilijker om nog interessante en nuttige cadeaus te vragen. Toch is het belangrijk om ook bij de geboorte van een volgend kindje mensen duidelijke opties te geven bij het kiezen van een leuk cadeau. Maak je geen geboortelijst aan, dan krijg je gegarandeerd goedbedoelde maar overbodige cadeaus. En dat is spijtig voor jou maar ook voor de ‘gever’. Zeker als je weet wat een kind kost.

Weet je echt niet goed wat vragen en heb je eigenlijk al alles, overweeg dan een spaarcentje voor je kleine spruit te vragen. En denk hierbij op middellange en lange termijn.

Er komen op middellange termijn immers een aantal leuke momenten aan: een eerste fietsje en step, meubilair voor een slaapkamer, een eerste boekentas, … allerlei leuke en nuttige zaken waar de familie en vrienden toe bij kunnen dragen.

Maar je kan ook verder kijken en al werken aan een financieel duwtje in de rug voor de toekomst van je kind. In plaats van een nutteloos cadeau te geven, is het leuker dat familie en vrienden van bij de geboorte al een steentje kunnen bijdragen voor later.

Sparen voor later

 

Sparen voor de toekomst van je kind kan op verschillende manieren. Een interessante mogelijkheid is via een kinderspaarverzekering. Via Yongo kan je, naast sparen op korte termijn, ook sparen op lange termijn voor je kind. En dit op 2 manieren.


Via een beleggingsverzekering

 

Hierbij wordt het kapitaal belegd in een levensverzekering dat gelinkt is aan beleggingsfondsen (de zogenaamde tak 23). Het spaarbedrag kan schommelen omdat het afhangt van de evolutie van deze fondsen. Je kent op voorhand niet exact welk bedrag je kind zal ontvangen op het einde maar er zijn wel risicobeschermers.

Met een beleggingsverzekering zoals Yongo Star mik je op mogelijks meer rendement.


"Beleggen voor een kind houdt een voordeel in: je hebt de tijd. Dat het op lange termijn gebeurt, maakt het risico al meteen minder groot." Pascal Paepen, onafhankelijk financieel expert.

Via een spaarverzekering

 

Een spaarverzekering (de zogenaamde tak 21) is een type levensverzekering waarbij je ook op regelmatige tijdstippen stortingen doet en het geld vast zet voor langere termijn. In tegenstelling tot een beleggingsverzekering, weet je bij een spaarverzekering wel exact welk bedrag je kind zal ontvangen op het einde. Je krijgt immers het gespaard bedrag terug met daarboven een gewaarborgd rendement dat kan worden verhoogd met een winstdeelname.

Met een spaarverzekering zoals Yongo Moon kies je voor meer zekerheid maar mogelijks minder rendement.


"Met een spaarverzekering weet je zeker dat je je inlegbedrag terugkrijgt én welk minimumrendement je daar bovenop zal ontvangen. Maar voor wat, hoort wat: minder risico betekent vaak ook minder opbrengst." Pascal Paepen, onafhankelijk financieel expert.

Samen sparen

 

Meestal sparen een aantal mensen apart voor je kind: jijzelf als ouder, de grootouders, peter en meter. Via Yongo kan je alles bij elkaar brengen. Als ouder sluit je een Yongo Moon of Star af voor je kind en nodig je de supporters uit. Zo sparen jullie samen voor de toekomst van je kind.

Op deze manier krijg je een mooi startkapitaal bijeen voor bijvoorbeeld hogere studies, de aankoop van een appartement of huis, een trouwfeest, … want je krijgt via Yongo een hoger rendement dan een klassieke spaarrekening.

Benieuwd naar meer? Bezoek onze Yongo stand dan op de Babydays.

 

Start met sparen voor je baby >

 

Lees ook:

Sparen of beleggen voor je kind: slim idee!
Meer lezen?
Het Yongo-team
Checklist: Wat moet je regelen tijdens je zwangerschap?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Waar liggen toekomstige ouders wakker van?
Meer lezen?
Het Yongo-team


Met het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq