Yongo logo
Het Yongo-team
Yongo Expert
Het meest gehoorde advies aan een zwangere vrouw is: “Geniet ervan!”. Maar zwangerschap en bezorgdheid blijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Benieuwd waar mama’s en papa’s in spe zich zorgen over maken?

Een blakende gezondheid

De absolute nummer nummer één in de Top Drie van bezorgdheden is… tromgeroffel… inderdaad: de gezondheid van de baby.

Theo (zijn vrouw is 8 maanden zwanger)

“De gezondheid van onze baby is het enige wat telt.”

Kirsten (6 maanden zwanger)

“Ik ben met deze zwangerschap veel bewuster bezig dan met mijn eerste. Die eerste keer leek het allemaal maar vanzelfsprekend. Nu sta ik er meer bij stil wat voor een wonder het is als zo’n kindje gezond geboren wordt. Ik maak me daardoor ook meer zorgen. Ik weet namelijk al hoe graag ik mijn baby ga zien. Dat kon ik bij mijn eerste zwangerschap nog niet weten. Ik hoor tegenwoordig vaak verhalen over vroeggeboortes. Dat maakt me soms bang, hoewel ik besef dat daar niet echt een aanleiding voor is.”

Mama’s lopen niet warm voor de ‘Mom Bod’

De ‘Dad Bod’ werd een hype, maar de ‘Mom Bod’ raakt wellicht niet gauw in de mode.

“Blijven die extra kilo’s plakken?”

Louise (4 maanden zwanger)

“Natuurlijk is de gezondheid van mijn kindje het allerbelangrijkst. Maar ik maak me ook wel zorgen over mijn gewicht. Zal ik na mijn bevalling mijn figuur terugkrijgen of blijven die extra kilo’s plakken?”

Céline (5,5 maand zwanger)

“Ik wil écht geen zwangerschapsstriemen. Ik smeer elke dag crème om striemen te vermijden, maar ik ben als de dood dat ze toch vroeg of laat opduiken…”

De Grote Dag

Een kleine rondvraag wijst uit dat aanstaande mama’s vurig hopen op een vlotte bevalling.

Caroline (6,5 maanden zwanger)

“Goh, die bevalling… Als ik die maar overleef!”

Combinatie werk en privé

Dat een baby veel tijd in beslag neemt, is een understatement van formaat. Hoe zal de dagindeling eruit zien met zo’n hummeltje erbij?

Tomas (zijn vriendin is 7 maanden zwanger)

“Wij maken ons vooral zorgen over tijd. Of over het gebrek daaraan. Mijn vriendin werkt in Brussel en ik moet ’s avonds soms overwerken. We vragen ons dus af hoe we dat allemaal moeten regelen...”

Caroline (6,5 maanden zwanger)

“Ik vraag me wel eens af hoe ik mijn toekomstige zoon met mijn werk ga combineren. Mijn vriend is redelijk flexibel qua werktijden, dus dat stelt me gerust, maar timemanagement baart me soms zorgen.”

Dynamiek binnen het gezin

Bang voor een relatiedip na de geboorte van zo’n nieuwkomertje? Of voor een verandering in de band met oudere kinderen?

Alexander (zijn vriendin is 5 maanden zwanger)

“Wij zijn benieuwd wat voor impact de komst van de baby op onze relatie zal hebben…”

Kirsten (6 maanden zwanger)

“Ik vraag me af hoe de dynamiek binnen ons gezin gaat veranderen, als we plots met 4 zijn. Zal ik mijn oudste dochter nog steeds voldoende aandacht kunnen geven? Ze zal het wellicht moeten stellen met minder één-op-één tijd, maar ik hoop dat ik haar dezelfde emotionele betrokkenheid zal kunnen blijven bieden.”

Kinderopvang

Je baby uit handen geven om zelf te gaan werken? Toekomstige mama’s en papa’s vinden dit vaak een vreemd concept om over na te denken, nog voor ze hun baby zélf hebben kunnen vasthouden.

Els (3 maanden zwanger)

“Ik hoop maar dat ik een goede crèche gekozen heb.”

Caroline (6,5 maanden zwanger)

“Het idee dat ik m’n baby bij de crèche ga afgeven, blijf ik heel gek vinden. Hopelijk krijgt hij daar voldoende aandacht en wordt hij genoeg geknuffeld.”

Maak je minder zorgen met deze 3 tips
Tip 1: Blijf positief

Laat de natuur z’n werk doen en ga ervan uit dat je het bij momenten stevig te verduren zal krijgen, maar dat na regen zonneschijn komt.

Tip 2: Vraag raad

Ga te rade bij andere ouders en laat je inspireren door hun tips. Over timemanagement, opvoeding en al de rest: vuur je vragen af op mama’s en papa’s uit je omgeving en doe er je voordeel mee.

Tip 3: Begin alvast te sparen

Sparen voor je kind? Dat kan zélfs vóór de geboorte. Ook met een klein bedrag. Zo geef jij je baby een vliegende start en kan jij zorgeloos dat meest gehoorde advies opvolgen: ervan genieten!

Ontdek Yongo ! >

Lees ook:

Wat kost een baby?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Checklist: Wat moet je regelen tijdens je zwangerschap?
Meer lezen?
Het Yongo-team
Welke zijn de foutste geboortecadeaus?
Meer lezen?
Het Yongo-teamMet het innovatieve spaar- en beleggingsplatform van Yongo investeer je in de toekomst van jouw kinderen.

Klantendienst +32 (0)2 664 03 80
Wij zijn beschikbaar
Ma-Vr : van 08u tot 18u

Contact Faq