Als ouder koester je plannen voor je kind, vaak nog voor het geboren is. Natuurlijk wil jij je kleintje een financieel duwtje in de rug geven. En met de hulp van familie en vrienden gaat dat nog vlotter.
Een financiële voorsprong
Geld groeit niet aan de bomen; dat ontdekt je oogappel vroeg genoeg. Met Yongo kan je alvast een reserve aanleggen voor zijn toekomst.
Steun van supporters
Een nonkel, oma, die lieve buurvrouw, … Ze hebben allemaal het beste voor met je kleintje. Op Yongo komt hun centje goed terecht.
Voor dromen dichtbij én veraf
“Ze groeien zo snel…” Het is een cliché als een huis, maar heel binnenkort is je kind niet zo klein meer en zijn dromen evenmin. Op Yongo kan je nu al sparen of beleggen voor die kleine en grote dromen.


Stel zelf je Yongo-pakket samen.

Met Yongo help je je kind z’n dromen waar te maken op lange én korte termijn. Yongo biedt twee lange termijn opties, elk met hun eigen troeven: Yongo Moon en Yongo Star. Voor alle projecten op korte termijn, zoals een smartphone of een nieuwe fiets, is er Yongo Dreams. Het beste resultaat? Dat bereik je met een combinatie van een lange termijn en korte termijn.

Lange termijn
Voor dromen veraf
Yongo Moon
Yongo Moon

Een tak 21 van AG Insurance.

Voor wie het geld voor zijn kind wil sparen tegen een vaste rentevoet.

 
 

OF

Yongo Star
Yongo Star

Een tak 23 van AG Insurance.

Voor wie het geld voor zijn kind wil beleggen in een beleggingsfonds.

 
 
Korte termijn
Voor dromen dichtbij
Yongo Dreams
Yongo Dream

Een tak 26 van AG Insurance.

Voor wie zijn kind wil leren sparen voor projecten en cadeautjes.Meest gestelde vragen


Wat kan ik met Yongo doen als ouder?

Als ouder zit je tot de 18de verjaardag van je kind aan het roer van zijn of haar spaardoelstellingen. Als ouder kan je Yongo onderschrijven in naam en voor rekening van je kind. Je kiest of je alleen wil bijdragen voor spaardoelen op lange termijn of dat je daarnaast ook wil sparen voor spaardoelen op korte termijn. Daarna kan je kiezen om familie en vrienden uit te nodigen om mee te sparen voor je kind. Je kan ook de supporters inzage geven in de spaardoelen van je kind op korte termijn.

Familie en vrienden, kortom supporters, hebben op geen enkel moment inzage in de financiën van je kind natuurlijk!

Hoe maak je een Yongo aan voor je kinderen?

Je maakt eerst een Yongo account aan en vult je persoonlijke gegevens in. Daarna stellen we nog een aantal bijkomende vragen die peilen naar je behoeften, over je ervaring en kennis met spaar- en beleggingsproducten. Vervolgens stellen we je een product voor dat past bij jouw behoeften.

Goed om weten: enkel de vader of de moeder kan een Yongo creëren voor een kind. Hij of zij is dan de beheerder van de Yongo van dat kind. Grootouders, meter of peter kunnen de rol van beheerder niet opnemen. Ze kunnen dus geen Yongo openen voor een kind.

Mijn kind is nog niet geboren, kan ik dan een Yongo opstarten?
Ja, met Yongo kan je ook al beginnen sparen voor je kind is geboren. Je kan dan na de geboorte een spaar – of beleggingsproduct lange termijn opstarten voor je kind, Yongo Moon of Yongo Star. Onder die voorwaarde kan je het spaarproduct korte termijn (Yongo Dreams), na de geboorte van je kind verderzetten en verlengen.
Ik woon in het buitenland, kan ik een Yongo opstarten?
Om een Yongo aan te maken voor je kind, moeten zowel jij als je kind in België wonen. Wie niet in België woont, kan geen Yongo opstarten. Je kan wel een account aanmaken vanuit het buitenland en supporter worden van een kind. (bv. Je kan een account aanmaken om van de kinderen van je zus, die in België woont, supporter te worden en dus mee te sparen voor hun projectjes).