Sparen voor je petekind

Peter Leenders
Peter Leenders
Copywriter en vader

Peters en meters verwennen hun petekind vaak met speelgoed, kledij en leuke uitstapjes. Maar meer en meer peters en meters sparen ook voor de toekomst van hun petekind. Hoe pak je dit aan?

Meer betrokken

Vroeger was het de traditie dat de grootouders of oudere nonkels en tantes gekozen werden als peter en meter. De vorige generatie passeren werd je niet in dank afgenomen. Terwijl grootouders al een exclusieve band hebben met hun kleinkinderen.

Al een hele tijd kiezen ouders meer voor mensen van hun eigen generatie of zelfs jonger. Broers of zussen zijn heel populair maar ook mensen uit de vriendenkring komen meer en meer in beeld. Of er nu een familiale band is of niet: de peters en meters van nu zijn vaak goede vrienden van de ouders en meer betrokken in hun privéleven. Hierdoor zijn er ook veel contactmomenten met de petekinderen.

Dit wordt nog versterkt door de mogelijkheden via sociale media. Zoek via Facebook of Instagram eens op #godchild, #godmother en #godfather en je ziet dat het leeft. De peters en meters tonen hun fierheid online.

Nieuwe trend: sparen voor de toekomst van je petekind

Echt nieuw is het natuurlijk niet. De peters en meters van vroeger, die meestal oudere familieleden waren, spaarden ook al voor hun petekinderen. Ergens logisch want het was familie.

Maar meer en meer ‘nieuwe’ peters en meters sparen ook voor de toekomst van hun petekinderen. Terwijl dit niet altijd directe familieleden zijn, of jonge familieleden (al dan niet met eigen kinderen) die zelf nog hun financiële toekomst aan het opbouwen zijn. Toch willen ze al een steentje bijdragen aan de toekomst van hun petekind. Ze doen dus meer alleen op de traditionele momenten zoals de verjaardag, communie, Nieuwjaar, … een cadeau of centje geven.

Hoe bouw je mee aan de toekomst van je petekind?

Een centje bijdragen aan de toekomst van je petekind kan op verschillende manieren. Maar wat als je jouw financiële inspanningen kan combineren met die van de ouders van je petekind?

Via een digitaal platform zoals Yongo kan je samen zorgen voor de toekomst van je oogappel en op het moment dat jij wil:

  • Online een zakcentje geven.
  • Zien voor welke projecten je petekind aan het sparen is om hem of haar zo een duwtje in de rug te geven (en zo vermijd je bovendien nutteloze cadeaus).
  • Een centje opzij zetten voor later als je petekind volwassen is.

Een handige en digitale manier om de krachten te bundelen.

Ben je binnenkort als peter of meter eregast op een communie- of lentefeest? Lees dan onze tips voor een perfect cadeau voor je petekind.

Indien je dit artikel interessant vond, bekijk dan zeker wat Yongo voor jou kan betekenen:

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur