Financiële opvoeding van je kind: tips van experts

Webinar op dinsdag 20 oktober om 20 uur

Kinderen die nooit hebben geleerd om spaarzaam te zijn en die altijd kregen wat ze wilden, hebben later meer kans om in de financiële problemen te komen. Daar kan je als ouder iets aan doen!

  • Leer bij over financiële educatie met concrete tips en tricks
  • Leer je kind goede financiële beslissingen nemen
  • Krijg gratis advies van 3 experts
  • Stel jouw vragen aan de experts

 

Schrijf je hier in voor het webinar

Na je inschrijving krijg je een e-mail met een link naar het webinar.

 

3 onafhankelijke experts

Kenneth De Beckker

Expert financiële geletterdheid

Kenneth De Beckker is als senior onderzoeker financiële geletterdheid geaffilieerd aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Hij is houder van een doctoraat in de toegepaste economische wetenschappen (KU Leuven, 2020). Naast publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, communiceert hij zijn onderzoek ook naar een breed publiek. Zowel via lezingen als artikels in diverse nationale media. 

Marijke Bisschop

Pedagoge en gedragstherapeute

De passie van Marijke Bisschop is om kinderen mee te helpen ontwikkelen en opvoeden tot onafhankelijke, vastbesloten en zelfverzekerde volwassenen. Over de uitdagingen die daarbij komen kijken, schreef ze het boek “Opvoeden in een verwenmaatschappij”.

Yves Coemans

Expert in gezinsfinanciën

Yves Coemans werkt sinds juli 2001 als attaché op de studiedienst van de Gezinsbond, waar hij het thema Gezinsinkomen opvolgt. Als financieel expert is hij goed op de hoogte van gezinsfiscaliteit, kinderbijslag/Groeipakket en pensioenen. 

Een initiatief van Yongo, MyFamily en de Gezinsbond

Deze drie organisaties delen dezelfde missie: gezinnen helpen bij de financiële opvoeding van hun kinderen. Ze doen dat elk vanuit een specifieke insteek.

Yongo

Bij Yongo kunnen ouders terecht om te sparen of beleggen voor hun kind, zodat het een startkapitaal heeft voor later. Daarnaast leren kinderen met Yongo ook stap voor stap omgaan met geld. Zo zijn ze goed voorbereid om hun startkapitaal verstandig te gebruiken.

Gezinsbond

Gezinsbond is een zeer nuttige organisatie voor alle ouders in Vlaanderen. Op het platform goedgezind.be kunnen leden informatie en advies vinden over uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn voor gezinnen. Financiële educatie is ook daar een belangrijk thema!

MyFamily

MyFamily is een van de vier private uitbetalers van het Groeipakket (kinderbijslag), erkend door Kind & Gezin. MyFamily wil kinderen meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien in de wereld van morgen. Dat doet ze door gezinnen laagdrempelig te informeren en hen bij te staan met alles wat te maken heeft met het Startbedrag en Groeipakket.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur