Waarom Yongo

De meeste ouders willen wel wat geld opzijzetten voor hun kind om het later te kunnen helpen met een mooi bedrag. Daarnaast willen ze ook dat hun kind goed leert omgaan met geld. Tot 2017 stonden die twee zaken echter compleet los van elkaar. Kinderen waren niet actief betrokken bij een spaarrekening of een beleggingsfonds, dus konden ze er weinig uit leren.

De oplossing

Dat is verleden tijd met Yongo! Als ouder kan je sparen of beleggen voor je kind EN je kan het spelenderwijs leren omgaan met geld. Dat maakt van Yongo een uniek en innovatief concept, wat 2 awards heeft opgeleverd vlak na de lancering in 2017.

Hoe is Yongo ontstaan?

Wat doe je als je geen enkel spaarproduct vindt waar je kind ook actief bij betrokken is? Dan stel je aan je werkgever voor om dat zelf op de markt te brengen. Zo ging het in 2016 toen enkele ouders die werken bij AG de koppen bij elkaar staken. De bedoeling was een kindvriendelijk spaarproduct te ontwerpen met een leuke app waarmee je kind leert sparen en steeds meer verantwoordelijkheid krijgt over zijn geld. Een jaar later was Yongo een feit: sparen en beleggen voor kinderen zit er verweven in een educatief concept dat meegroeit met je kind. Efficiënt, vooruitstrevend, educatief verantwoord en duurzaam!

Wat willen we bereiken met Yongo?

Met Yongo willen we ouders helpen op verschillende vlakken:
  • Hun kind leren omgaan met geld, in een veilige omgeving
  • Een hoogwaardig alternatief bieden voor de spaarrekening
  • Er mee voor zorgen dat hun kind later een duurzame, goed geïnformeerde consument wordt
  • De mogelijkheid geven om eenvoudig te beleggen voor hun kind
  • Familie en vrienden mee betrekken bij de financiële toekomst van het kind
  • Een handige manier bieden om familie en vrienden te laten samenleggen voor cadeaus

Met de steun van AG

Yongo is in feite een startup die ingebed zit in de structuur van AG. Het grote voordeel is de soliditeit en betrouwbaarheid. Eind 2019 had AG een globaal marktaandeel van 23,7 %, waardoor het de absolute marktleider is in België. Die eerste plaats komt vooral door het marktleiderschap in levensverzekeringen (29 %) en dat is nu net de basis van Yongo.

AG bestaat al langer dan België en die ervaring en knowhow is uiteraard een groot voordeel. Bovendien is de verzekeringsportefeuille van AG heel gediversifieerd. Voor de Niet-Levensverzekeringen (auto, brand, ongevallen, aansprakelijkheid, hospitalisatie…) heeft AG een marktaandeel van 16,1 % in België, goed voor de tweede plaats. En dat met verzekeringen voor particulieren en gezinnen, maar ook voor zelfstandigen en ondernemingen die hun activiteiten en hun medewerkers optimaal willen beschermen.

De verzekeringen worden verdeeld via verschillende kanalen, waardoor elke klant met de juiste ondersteuning de optimale bescherming kan krijgen op zijn maat.

Onze partners

Yongo werkt samen met deze partners omdat ze dezelfde visie delen over financiële educatie:

Benieuwd wat Yongo voor jouw kinderen kan betekenen?

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur